Když jsem zase jednou viděl, jak na dálniční stanici Gralla stojí auta frontu, aby si mohla načerpat nesmyslně drahý benzín, řekl jsem si, že musím dát krajanům tip, jak můžou ušetřit peníze i čas.

Gralla je poslední rakouská dálniční čerpací stanice na dálnici A9 před Mariborem, očividně zde čerpají mnozí předtím, než vjedou na slovinské území.

V Rakousku ale stojí palivo na dálničních čerpacích stanicích o 30 centů za litr víc, než mimo dálnici.

To dělá při padesáti litrech 15 Eur, čili okolo 400 korun.

Jen dva kilometry za stanicí Gralla je totiž dálniční výjezd Leibnitz a zde hned za výjezdem jsou hned tři benzínové čerpací stanice, které nabízejí benzín o oněch 30 centů na litr levněji a bez čekání. Přičemž není třeba jezdit někam do města, je to dálniční přivaděč, kde jsou hned tři čerpací stanice Agip, JET a Roth. Stači zde načerpat na prvním kruhovém objezdu se otočit a vrátit se na dálnici.

Úspora peněz i času je poměrně veliká.

Takže šťastnou cestu na dovolenou.

 

1 Comment on Tankování v Rakousku po cestě do Chorvatska

  1. Dobrý den, Leibnitz je dobrý tip na tankování. Také jsem bral benzin u JET (Gewerbepark Nord 3 Gralla). Myslím, že zde ale stojí za doplnění fakt, že v noci nejsou v článku uvedené čerpací stanice otevřeny. Pro noční tankování paliva za solidní cenu lze v Leibnitz doporučit stanici Martin Sunko (Grazer Strasse 60), otevřenou 0-24h s tank-aem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.